Bilbatteri - Fakta och information om Bilbatterier

Köp bra bilbatterier hos Batteriexperten
Mekonomen har mängder med bildelar som de skickar snabbt till dig

Tester av bilbatterier

Tester av bilbatterier

Det kan vara svår att veta vilket bilbatteri som är det bästa utan att själv ha använt väldigt många bilbatterier under många år. Bästa eller enda sättet att veta vilket batteri som är bäst och man bör köpa till sin bil är att läsa olika tester av bilbatterier och se vilka tillverkare som har bäst koll på bilbatterierna.

Det har blivit allt vanligare att använda litiumbatterier som startbatteri i bilar istället för blybatterier.

När du läser ett test av ett antal bilbatterier bör du ju tänka på vilka egenskaper du vill ha på batteriet. Om batteriet ska sitta i en personbil och du använder bilen på vintern är den viktigaste egenskapen hur väl ditt bilbatteri ska tåla kyla.

Ifall du istället ska ha batteriet i din båt, där du inte har laddning till batteriet är de kapaciteten Ibland kallas dessa batterier båtbatterier men är egentligen ett vanligt bilbatteri med högre pris.

Bra tester för bilbatterier

Bäst bilbatteri

Några läsvärda tester av bilbatterier för personbilar, ej elbilar, finns listade nedan.Vilket bilbatteri är bäst

Vilket bilbatteri som är bäst beror på vad du är ute efter. Vill du ha ett bilbatteri som fungerar bäst i kyla kan Varta D21 eller Exide EA640 vara bra val på batterier. Ifall du istället vill ha ett prisvärt alternativ på bilbatteri av Biltema 80-2622 vara alternativet för dig.

De du ska tänka på är att en modell på bilbatteri från en tillverkare kan vara jättebra och en annan modell på batteri från samma tillverkare kan vara riktigt dålig.